1 januari 2012 schreef ik “Voel je Blij” in bij de KvK.  Het werd tijd om de vele ideeën die ik had vorm te geven en verder in de wereld te helpen.

Mijn missie is:

To create a happier world by helping people to create their own happiness.

Mijn visie is:

Dat iedereen, niemand uitgezonderd, het geboorterecht heeft op het ervaren van geluk.

Ik geloof echt dat dit een geboorterecht is. Je bent niet op deze wereld gezet om je leven in een poel van ellende door te brengen. Je bent er om daar bovenuit te stijgen, om je grootsheid te leven en om je gelukkig te voelen.

Voel je Blij is niet alleen een vrolijke titel, het is een opdracht. Een opdracht aan mij en aan jou. Ik geloof namelijk dat je ervoor kan kiezen om je blij te voelen, om geluk te ervaren.

Op verschillende manieren kun je je blij, gelukkig en vrolijk gaan voelen. Mijn belangrijkste insteek is ‘de lach’.  Door te lachen wordt je vrolijker, echt waar. En het unieke van de lach is dat als je lacht je lichaam endorfine en dopamine aan gaat maken, het laat het niveau van de stresshormonen dalen en je voelt je eenvoudig lekkerder in je vel. De grap is dus dat het werkt ook als je weet dat het nep is, als je doet alsof. Je lichaam heeft geen idee en zal al die positieve effecten bewerkstelligen.

Maar de lach is niet altijd voorhanden. Soms lukt het echt niet en moeten er eerst blokkades opgeruimd worden. Met behulp van de door mij ontwikkelde lachtherapie doen we dat eerst zodat jouw lach als vanzelf boven komt.

Onder de vlag van Voel je Blij houd ik me bezig met vele projecten zoals boeken schrijven, workshops geven en cursussen bedenken. Om dit alles te kunnen doen heb ik veel, heel veel geleerd. Hier vertel ik je over mijn leraren >>

Ik gun iedereen een gelukkig leven. Jou ook. Je bent ervoor geboren.

Saskia van Velzen