Luc van Imschoot en ik ontmoetten elkaar op het jaarlijkse lachyogacongres. Hij lachanimator in België en ik lachcoach in Nederland. We besloten door te praten tijdens een lunch, halverwege onze woonplaatsen.

In Breda lunchten we van 12 tot 6, het was een gezellig gesprek 🙂 Tijdens dit gesprek ontstond de wens om de landen te verbinden, om meer samen te doen. Ergens op de grens…. Zo ontstond Grenzeloos Lachen.

Zoals het met veel goede ideeën gaat kwam ook dit idee een tijdje in de koelkast. Maar daar bleek het te rijpen. En te wachten op de derde persoon die ons clubje compleet zou maken. Tijdens wederom een lunch, dit keer in Tilburg bij José van Eekelen, kwam het Grenzeloos Lachen weer ter sprake.

“Ik weet een mooie locatie,” riep José, “we gaan meteen even kijken.” We sprongen in de auto, reden Tilburg uit richting de grens en hobbelden over een zandpad langs de grenspaal tot vlak voor een klooster.

We stapten uit op, wat ik vind, een van de mooiste plekjes van Nederland. Of Vlaanderen, het is maar net van welke kant je komt. In 2015 organiseerden we onze eerste bijzonder succesvolle Grenzeloos Lachen Inspiratiedag. De workshops werden gemiddeld gewaardeerd met een 8,5 en de locatie zelfs met een 9,5. Ik zei het toch.

In 2016 volgde de zo mogelijk nog zonnigere, leukere, zinvollere en vrolijkere tweede editie. Helaas bleek het in 2017 niet mogelijk om de workshop van de grond te krijgen. Wie weet in de toekomst nog eens? Want het was fantastisch.

Meer informatie over Saskia >>