wat zijn de Elementen van de communicatie?

Nee, niet schapen maar vier andere archetypen worden gebruikt om de elementen te verduidelijken. Lees maar verder.

Goed communiceren is te ontleden in een paar elementen. In de workshop “De ELEMENTEN van de communicatie” leer je de toverwoorden bij ieder element en zie je direct resultaat.

Een betere communicatie begint bij herkennen van je eigen wijze van communiceren en die van de ander. Deze workshop laat binnen een duidelijk kader doelgericht zien en ervaren hoe eenvoudig dit is. Je krijgt meer ideeën over en inzicht in jezelf en je medemens.

De vier basiselementen

Door de geschiedenis heen is de mens zich altijd bewust geweest van de vier elementen die hem omringen. Alle oude filosofieën zijn op het besef gebaseerd van de relatie van de mens met de vier elementen aarde, water, vuur en lucht.

De elementen zijn terug te vinden in het lichaam en de uitstraling van de mens. Door de manier waarop iemand loopt, een hand schudt, zijn lichaamsbouw of hoe hij zich kleed is veel af te leiden. Volgens de wetten van de synergie zijn aan deze elementen lichaamstaal, denkrichtingen en taalgebruik gekoppeld. Wanneer we deze kunnen herkennen dan kunnen we ons eigen lichaamstaal en taalgebruik afstemmen op degene met wie we communiceren.

Archetypen

Tijdens de Elementen van de communicatie worden de vier elementen helder uitgelegd aan de hand van de vier archetypen stier, slang, leeuw en vogel. Deze zijn heel herkenbaar als je weet waar je op moet letten. Je leert de ‘toverwoorden’ die horen bij ieder element en je zal zo je communicatie flink te verbeteren.

Niet schrikken, tijdens de workshop zullen we mensen in hokjes plaatsen. Dit helpt ons om de elementen te herkennen en de communicatie hierop af te stemmen. Je leert dat in een organisatie alle elementen vertegenwoordigd moeten zijn en op welke plekken zij het beste tot hun recht komen. Hoe meer verschillen hoe beter, dit zorgt voor aanvulling en een mogelijkheid om alle kwaliteiten te benutten.

We zetten ook de vier elementen in de juiste volgorde aan het werk. Zoals dit voor een organisatie geldt, geldt dit ook voor de processen in je hoofd. Iedereen heeft tenslotte alle elementen in zich, maar hoe spreek je deze aan en laat je ze voor je werken?

De workshop is vol interactie, overleg en oefening. Alle deelnemers ontvangen een werkboek.

Eerstvolgende workshop

 

Doordat ik in 2018 focus op de vier belangrijkste pijlers van Voel je Blij is er voorlopig geen workshop “de ELEMENTEN van de communicatie.”