W.I.S.H. – het systeem waarmee jij je wensen waar kan maken

,

W.I.S.H.

 

Hoe leuk zou het zijn als je als je wensen waar zou kunnen maken? Nou, dat kan! Met mijn systeem W.I.S.H.

Wat is W.I.S.H.?

W.I.S.H. staat voor de vier stappen die je moet zetten om je dromen te gaan realiseren.

W

Wave Your Wand. Zwaai met je toverstafje. Vaak denken we over wat we willen, maar meestal in de vorm van wat we niet (meer) willen. In dit hoofdstuk leer je met je toverstafje zwaaien en schrijf je een brief naar Sinterklaas (want die geeft je wat je vraagt).

I

Identify Your Dwarfs. Identificeer je dwergen. De zeven dwergen van Sneeuwwitje staan model voor je innerlijke stemmetjes. De onhandige jij, de vrolijke, de mopperende. Wat hebben ze je te brengen? Hoe helpen ze jou, of, lastig genoeg, hoe werken ze je tegen? In dit hoofdstuk ontdek je hoe dat precies zit en zet je ze voor je aan het werk.

S

Slay Your Dragons. Versla je draken. De meeste dromen en wensen zijn niet uitgekomen omdat er ‘iets’ is wat het tegenhoudt. Een angst. In dit hoofdstuk laat ik je zien hoe je die draak van angst verslaat zodat je wensen en dromen bijna als vanzelf naar je toe lijken te komen.

H

Happily Ever After. Ze leefden nog lang en gelukkig. Ja, hoe dan? Moord en doodslag, de prins verslaat de draak, de prinses wordt gered en ze leefden nog lang en gelukkig. We hebben dus geen idee hoe dat deel eruit ziet. In dit laatste hoofdstuk maak je je wens waar en leer je de ‘quick wish’.

 

De crowdfunding voor het boek liep niet zoals ik gehoopt, gedacht en gewenst had. Maar zoals dominee Schueller ooit zei: “every setback is a setup for a comeback.” In september starten in ieder geval de workshops. Eerst zonder boek en later… dat zal blijken.

Cover WISH 16pIedereen die gesteund heeft in de crowdfunding heeft dit boekje thuisgestuurd gekregen. Jij kan het nu downloaden op de website van W.I.S.H.

Een van de belangrijkste conclusies na de workshops en de crowdfunding is dat ik W.I.S.H. ga aanpassen. Niet omdat het niet werkt, het is een fantastische methode. Maar omdat de wereld niet meteen snapt wat het is.

Dus in 2018 verschijnt “de Prins op het Witte Paard”. Speciaal voor vrouwen die het daten zat zijn en zich net als ik afvragen: “hoe krijg ik het toch voor elkaar om van die prins een kikker te maken?” Met behulp van de methode W.I.S.H. leren zij wat ze nu echt willen van die prins (W), welke stemmetjes de boel saboteren (I), welke angst de nek omgedraaid moet worden (S) en hoe ze uiteindelijk lang en gelukkig kunnen leven (H).

Hou me in de gaten 🙂

Boek de LOL van het Lachen

Het nieuwe boek van Saskia van velzen

Lachen is goed, goed lachen is beter. Onze natuurlijke lach hangt af van veel factoren, het heeft een aanleiding nodig om op gang te komen. Er moet een grap gemaakt worden, iemand moet iets geks doen of er gebeurt iets onverwachts. Maar deze lach duurt maar even en is niet genoeg om al die positieve effecten te ervaren die de lach je kan brengen. De LOL van het Lachen draait het om en nodigt je uit te starten met de lach.

De prijs van € 19,95 is maar een fractie van de waarde die je terugkrijgt als je de lach in je leven toelaat.

144 motiverende artikeltjes over de lach, aangevuld met waardevolle informatie, foto’s, plaatjes en film op de website, helpen jou jouw unieke lach meer naar buiten te brengen. Je krijgt meer lol in je leven, je ontspant gemakkelijker en je vriendschappen verdiepen. Veel plezier met het lezen van dit boek.

Het boek is voorlopig alleen als pdf te verkrijgen. Verschenen in november 2016.

Bestel nu en start meteen!

Boek de LOL van het Lachen

 

€ 19,95 voor (e)boek + website

 

© Saskia van Velzen, november 2016

 

 

 

 

 

EMDR

Naast NLP en hypnose heb ik ook geleerd om te werken met EMDR. Dit staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

’s Nachts worden normaal gesproken onze dagelijkse indrukken verwerkt. Dit gebeurt in de REM-slaap, het moment dat je ogen snelle bewegingen maken.

Met de EMDR techniek worden deze oogbewegingen gereproduceerd terwijl een oud beeld wordt opgehaald. Als het ware wordt dat wat toen niet verwerkt werd, omdat het te veel, te zwaar, te heftig was, alsnog in stukjes verwerkt.

Mijn ervaring is inmiddels dat het fantastisch werkt, zeker bij angsten en fobieën. Deze techniek is heel bekend geworden omdat het speciaal veel ingezet wordt bij (oorlogs-) trauma’s.

Soul Key

De Sleutel naar je Ziel. In een Soul Key sessie worden vragen beantwoord als:

Waarom ben ik hier?

Wat is mijn missie?

Wat doe ik hier nu eigenlijk?

Waar gaat mijn leven om?

Wat is mijn opdracht?

Waarom gebeurt mij altijd….?

Waarom, waarom, waarom?

Het is een van de weinige therapieën waarbij een antwoord wordt gegeven op de waarom-vraag. In een sessie kun je je gids ontmoeten, andere mensen en wezens die antwoorden gegeven op jouw vragen, je kan je levensboek bekijken, contact maken met je zielengroep, zien waarom je voor dit leven hebt gekozen en eventuele verstrengelingen met vorige levens ontwarren.

Het klinkt misschien vaag en ‘spiritueel’ en dat is het in zekere zin ook. De antwoorden komen namelijk helemaal uit jezelf. Als therapeut breng ik je alleen naar de plek waar alle antwoorden te vinden zijn en begeleid ik je in je zoektocht daar.

Na ruim 25 sessies zie ik dat de meeste mensen antwoorden en inzichten vinden waar ze echt mee verder kunnen. Het geeft duidelijkheid over wat was en richting voor de toekomst.

Voor mij heeft de Soul Key zoveel helderheid gegeven over mijn missie en als ik terugkijk dan vallen heel veel kwartjes op hun plek. Ik begrijp ineens waarom ik altijd maar aan het leren was en ben, waarom ik steeds maar kennis wil overdragen, en waarom ik zo gedreven ben op bepaalde vlakken.

Het toepassen van de Soul Key, dus mensen hun eigen sleutel laten ontdekken, past helemaal bij mijn missie in dit leven. Daarom ga ik in oktober de master opleiding volgen en wordt ik uiteindelijk een van de allereerste trainers in Nederland van deze techniek.

Een sessie duurt zo’n 2 uur en kost 150 euro. Je kan dit boeken door een mail te sturen naar lti@lachtherapieinstituut.nl.

De training volg ik bij Martin Castor Peterson van The Hypno Academy International.

Lachtherapie Instituut

Lachwinkel

Na de oprichting van Voel je Blij bleek dat deze titel commercieel niet zo handig was. De moeder van een vriend bedacht de naam: Lachwinkel. Een gouden vondst, zo blijkt.

De Lachwinkel is op dit moment nog het grootste deel van mijn bedrijf. Omdat ik niet heel Nederland in mijn eentje kon bedienen ben ik gaan samenwerken met collega’s. Op dit moment is het samenwerkingsverband een groep van elf mensen groot. Zo hebben we bereik over heel Nederland en Vlaanderen.

De opleiding tot Laughter Yoga Leader geef ik samen met een van deze elf mensen, Luc van Imschoot uit Vlaanderen. We zijn heel verschillend zodat we niet alleen Nederland en België verbinden maar ook het mannelijke en het vrouwelijk, het zakelijke en het speelse.

Tijdens een lachworkshop ontvangen mensen van mij vrolijke ballonnen, samen met de tien tips voor wat je allemaal met je ballon zou kunnen doen. Omdat ik ze in bulk laat maken verkoop ik ze in mijn mini-winkeltje. Een winkel in een winkel zeg maar. Daar zijn nog een paar grappige artikelen te vinden.

Bij de Lachwinkel kun je

  • een lachworkshop boeken
  • aanmelden voor de tweedaagse opleiding tot Laughter Yoga Leader
  • vrolijke spullen kopen in het Lachwinkeltje

Kijk gerust eens verder op die website. In de blogartikelen vind je veel informatie over de lach, zowel wetenschappelijk als gewoon just for fun. De filmpjes onder MEDIA geven een klein beetje een indruk van hoe een workshop er aan toe gaat.

Meer informatie over Saskia >>

Grenzeloos Lachen

Luc van Imschoot en ik ontmoetten elkaar op het jaarlijkse lachyogacongres. Hij lachanimator in België en ik lachcoach in Nederland. We besloten door te praten tijdens een lunch, halverwege onze woonplaatsen.

In Breda lunchten we van 12 tot 6, het was een gezellig gesprek 🙂 Tijdens dit gesprek ontstond de wens om de landen te verbinden, om meer samen te doen. Ergens op de grens…. Zo ontstond Grenzeloos Lachen.

Zoals het met veel goede ideeën gaat kwam ook dit idee een tijdje in de koelkast. Maar daar bleek het te rijpen. En te wachten op de derde persoon die ons clubje compleet zou maken. Tijdens wederom een lunch, dit keer in Tilburg bij José van Eekelen, kwam het Grenzeloos Lachen weer ter sprake.

“Ik weet een mooie locatie,” riep José, “we gaan meteen even kijken.” We sprongen in de auto, reden Tilburg uit richting de grens en hobbelden over een zandpad langs de grenspaal tot vlak voor een klooster.

We stapten uit op, wat ik vind, een van de mooiste plekjes van Nederland. Of Vlaanderen, het is maar net van welke kant je komt. In 2015 organiseerden we onze eerste bijzonder succesvolle Grenzeloos Lachen Inspiratiedag. De workshops werden gemiddeld gewaardeerd met een 8,5 en de locatie zelfs met een 9,5. Ik zei het toch.

In 2016 volgde de zo mogelijk nog zonnigere, leukere, zinvollere en vrolijkere tweede editie. Helaas bleek het in 2017 niet mogelijk om de workshop van de grond te krijgen. Wie weet in de toekomst nog eens? Want het was fantastisch.

Meer informatie over Saskia >>

Schrijf je eigen (e) book

Heb je altijd al een boek willen schrijven? Of krijg je ook zo vaak te horen van business leraren dat je een eigen e-book moet hebben als krantenmagneet?

We horen vaak dat we voor de promotie van ons vak en onszelf een boek zouden moeten hebben. Of tenminste een e-book.

In deze workshop leer je in 1 dag hoe je in maximaal 3 dagen een e-book schrijft. Je leert de structuur van een compleet boek zodat je altijd kan downsizen naar een e-book, whitepaper of zelfs blog. Want ook bloggen is goed om te doen wanneer je je bedrijf in de wereld zet.

De vorige workshops waren een succes. Veel gehoorde reactie: “dit is nog leuker dan ik dacht” en “hoe simpel kan het zijn”. Twee dingen waar ik van hou 🙂

De laatste keer

cursus schrijf je eigen (e) boek

is geweest

20 mensen hebben geleerd hoe ze snel, eenvoudig en leuk hun eigen (e) boek kunnen schrijven. Voorlopig geef ik deze workshop niet meer omdat ik besloten heb me te focussen op wat belangrijk is voor mijn bedrijf. Maar mocht je een groep bij elkaar hebben die graag wil, ik kom graag de workshop geven.

Waarom ik de cursus zo mooi vindt? 

Snel, simpel en leuk schrijven is echt mogelijk en zelfs gemakkelijk. In 2013 leerde ik de tips en trics. Daarna schreef ik in 3 dagen het boekje dat je in mijn handen ziet, een ankertje. Het werd in 2014 uiteindelijk gepubliceerd door AnkhHermes (een uitgever heeft nu eenmaal meer tijd nodig dan de schrijver zelf 😉

Daarnaast schrijf ik regelmatig een nieuw e-book en publiceer ik in 2018 de boeken “Lilly & June en de lachjuf” en “W.I.S.H.”.

 

De ELEMENTEN van de communicatie

wat zijn de Elementen van de communicatie?

Nee, niet schapen maar vier andere archetypen worden gebruikt om de elementen te verduidelijken. Lees maar verder.

Goed communiceren is te ontleden in een paar elementen. In de workshop “De ELEMENTEN van de communicatie” leer je de toverwoorden bij ieder element en zie je direct resultaat.

Een betere communicatie begint bij herkennen van je eigen wijze van communiceren en die van de ander. Deze workshop laat binnen een duidelijk kader doelgericht zien en ervaren hoe eenvoudig dit is. Je krijgt meer ideeën over en inzicht in jezelf en je medemens.

De vier basiselementen

Door de geschiedenis heen is de mens zich altijd bewust geweest van de vier elementen die hem omringen. Alle oude filosofieën zijn op het besef gebaseerd van de relatie van de mens met de vier elementen aarde, water, vuur en lucht.

De elementen zijn terug te vinden in het lichaam en de uitstraling van de mens. Door de manier waarop iemand loopt, een hand schudt, zijn lichaamsbouw of hoe hij zich kleed is veel af te leiden. Volgens de wetten van de synergie zijn aan deze elementen lichaamstaal, denkrichtingen en taalgebruik gekoppeld. Wanneer we deze kunnen herkennen dan kunnen we ons eigen lichaamstaal en taalgebruik afstemmen op degene met wie we communiceren.

Archetypen

Tijdens de Elementen van de communicatie worden de vier elementen helder uitgelegd aan de hand van de vier archetypen stier, slang, leeuw en vogel. Deze zijn heel herkenbaar als je weet waar je op moet letten. Je leert de ‘toverwoorden’ die horen bij ieder element en je zal zo je communicatie flink te verbeteren.

Niet schrikken, tijdens de workshop zullen we mensen in hokjes plaatsen. Dit helpt ons om de elementen te herkennen en de communicatie hierop af te stemmen. Je leert dat in een organisatie alle elementen vertegenwoordigd moeten zijn en op welke plekken zij het beste tot hun recht komen. Hoe meer verschillen hoe beter, dit zorgt voor aanvulling en een mogelijkheid om alle kwaliteiten te benutten.

We zetten ook de vier elementen in de juiste volgorde aan het werk. Zoals dit voor een organisatie geldt, geldt dit ook voor de processen in je hoofd. Iedereen heeft tenslotte alle elementen in zich, maar hoe spreek je deze aan en laat je ze voor je werken?

De workshop is vol interactie, overleg en oefening. Alle deelnemers ontvangen een werkboek.

Eerstvolgende workshop

 

Doordat ik in 2018 focus op de vier belangrijkste pijlers van Voel je Blij is er voorlopig geen workshop “de ELEMENTEN van de communicatie.”